Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πολλοί αναρωτιώνται αν η δράση μας αυτή, κινείται εντός ''πλαισίου δικαίου'' και πολιτικής λογικής, μιας και η θέση και απόφασή μας είναι απόλυτη και σαφής, ''να ανακόπτουμε όλους τους πλειστηριασμούς που έχονται προς εκτέλεση στο ειρηνοδικείο αδιακρίτως''. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή. Τους απαντάμε λοιπόν ότι η κινητοποίησή μας στο ειρηνοδικείο είναι μια πράξη όχι απλά συμβολική, αλλά μια απόλυτα ουσιαστική πράξη πολιτικής Ανυπακοής, ευθύνης, Αντίστασης και Ανατροπής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που εξοντώνουν τον κοινωνικό ιστό και όχι πράξη ανάθεσης.

Οταν πριν από περίπου δυο χρόνια, μια ομάδα φίλων και γνωστών από διάφορες συλλογικότητες και κινήματα αποφασίσαμε να ''στήσουμε'' το συντονισμό κατά των πλειστηριασμών, ούτε ο πιο αισιόδοξος από εμάς δεν περίμενε την ''απόλυτη επικράτηση'' αυτής της προσπάθειας στη μάχη ενάντια στη λεηλασία της λαικής κατοικίας και περιουσίας, ενάντια στη προασπάθεια υποταγής της κοινωνίας μέσω της απόλυτης εξαθλίωσης.

Οι μάχες που δώσαμε και δίνουμε τόσο σε κινηματικό, ''παρεμβαίνοντας κάθε Τετάρτη και ανακόπτωντας τους πλειστηριασμούς'', όσο και σε θεσμικό επίπεδο, με παρεμβάσεις και κατάθεση προτάσεων στο υπουργείο αρμόδιο υπουργείο και στους δήμους Νίκαιας Ρέντη και Κορυδαλλού από τους οποίους έχουμε και την ''απόλυτη στήριξη'' στις κινητοποιήσεις μας, συνετέλεσαν στο απόλυτο έτσι ώστε η παρουσία μας να μην είναι απλά συμβολική, αλλά απόλυτα ουσιαστική όσον αφορά τη προστασία των πολιτών της περιοχής από την βίαια αφαίρεση της περιουσίας τους.

Πολλοί αναρωτιώνται αν η δράση μας αυτή, κινείται εντός ''πλαισίου δικαίου'' και πολιτικής λογικής, μιας και η θέση και απόφασή μας είναι απόλυτη και σαφής, ''να ανακόπτουμε όλους τους πλειστηριασμούς που έρχονται προς εκτέλεση στο ειρηνοδικείο αδιακρίτως''.
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή.

Τους απαντάμε λοιπόν ότι η κινητοποίηση μας στο ειρηνοδικείο είναι μια πράξη όχι απλά συμβολική, αλλά μια απόλυτα ουσιαστική πράξη πολιτικής Ανυπακοής, ευθύνης, Αντίστασης και Ανατροπής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που εξοντώνουν τον κοινωνικό ιστό και όχι πράξη ανάθεσης.

Δεν φιλοδοξούμε να παίξουμε το ρόλο ''ελεγκτικού μηχανισμού'' ούτε μπαίνουμε στη διαδικασία ''διάδοσης του κοινωνικού αυτοματισμού και του κοινωνικού διχασμού'' επιλέγοντας που θα παρεμβαίνουμε και που θα επιτρέπουμε τη διενέργεια πλειστηριασμών, ούτε φυσικά και γινόμαστε κριτές και δικαστές.

Χαρακτηριστικό της διεκδίκησής μας είναι μία από τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας, ότι ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΗΛΘΕ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ.
Και αυτό είναι τόσο διαπραγμάτευτο όσο και αναγκαίο.

Το να μην υπάρξουν αστοχίες, είναι θέμα και ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ της πολιτείας να επανορθώσει θέτωντας σε εφαρμογή τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς, στηρίζοντας και προστατεύοντας αυτούς που πράγματι έχουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, διακρίνοντας παράλληλα όσους προσπαθούν να επωφεληθούν από τις λαικές κινητοποιήσεις εκμεταλλευόμενοι τη διαμορφωθείσα κατάσταση.
Ο Αγώνας συνεχίζεται χωρίς αναστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου